Geschiedenis

Over PanelClix > Geschiedenis

PanelClix is een activiteit van iFlavours BV. De eerste activiteiten van PanelClix zijn gestart in 2002. In de afgelopen jaren heeft PanelClix fors geïnvesteerd in het groter maken van het eigen online panel en het in kaart brengen van profielkenmerken van de panelleden.


Grote wervingscampagne

In het voorjaar van 2004 is PanelClix een grote langdurige wervingscampagne onder consumenten begonnen. Doel was om het panelbestand te laten groeien naar een niveau van boven de 200.000 actieve leden in Nederland. Deze beslissing is genomen vanuit de visie dat online veldwerk onder moeilijk te bereiken doelgroepen steeds vaker zou voorkomen. Evenals regionaal onderzoek. Een voldoende groot panelbestand in combinatie met up-to-date profielkenmerken is daarvoor noodzakelijk. PanelClix voert momenteel online veldwerk uit voor projecten wat andere panel leveranciers niet kunnen leveren.


Internationalisatie

Eind 2006 zijn de voorbereidingen gestart voor internationalisatie van de panels. Dat heeft geleid tot de introductie van PanelClix in Duitsland en België in respectievelijk 2007 en 2009. Daardoor zal PanelClix in staat zijn om met het internationaal online panel voor opdrachtgevers online veldwerk uit te voeren in meerdere Europese landen.