Over PanelClix

Panel > Algemeen

PanelClix is actief in Nederland en België (Vlaanderen en Wallonië). Uitgebreide informatie over ons internationale online panel wordt gegeven in het PanelClix Panel Book.

PanelClix heeft als streven om grote online panels te bouwen in een beperkt aantal landen in plaats van kleinere online panels in een groot aantal landen.


Het online panel

De kwaliteit van het online veldwerk staat of valt met de kwaliteit van ons panel.

Sinds jaren bouwen we aan het grootste, meest diverse online panel. Respondenten volgen een dubbele opt-in procedure als ze zich aanmelden. Vervolgens versterken we de prille relatie met deze nieuwe leden via een uitgekiend retentie-programma gebaseerd op attentie, vertrouwen en eerlijkheid.

Gezien de grote omvang van het online panel, in combinatie met de uitgebreide ledenprofielen, zijn we in staat elke gewenste steekproef samen te stellen.

We bieden onze leden de gelegenheid hun profielgegevens te verstrekken die uitsluitend worden gebruikt om hen gerichter te kunnen uitnodigen voor marktonderzoek. Door het verstrekken en up-to-date houden van hun eigen profiel geven leden bij herhaling expliciet aan graag mee te willen werken aan uw marktonderzoek.

We hanteren procedures om inconsistent invulgedrag op te sporen. Zo zal bijvoorbeeld een respondent die eerst een man, dan weer een vrouw en vervolgens weer een man op inactief worden gezet. Ook ontdubbelen we ons bestand op basis van een aantal kenmerken (waaronder IP-nummer en browser instellingen) en brengen beroepsrespondenten in kaart.

Door onze ISO certificering ziet een onafhankelijke externe partij erop toe, door gebruik te maken van mystery panelleden, dat er wordt gewerkt conform de ISO-26362 richtlijnen.